• en
נחל שניר 8, יבנה

תהליך CIP – תעשיית המזון והפארמה

תהליך CIP – Clean In Place

תהליך זה הינו למעשה שיטה לניקיון חלקי הפנים של צינורות, מיכלים, ציוד תהליכי, פילטרים ומחברים שונים מבלי לבצע פירוק שלהם ומבלי מעורבות פיזית של עובד או מפעיל בשטח.

עד שנת 1950, מערכות הנדרשות לניקוי היו מפורקות באופן ידני על ידי העובד והוא זה שהיה מנקה אותם.

התגלות תהליך ה CIP הייתה רלוונטית מאוד לתעשיות אשר דורשות ניקוי פנימי של התהליכים שלהם באופן קבוע וחוזר.

תעשיות אשר CIP הוא חלק בלתי נפרד מהם ודורשות רמת ניקיון גבוהה ודחופה הן בדרך כלל תעשיית המזון והפארמה, לדוגמא:

מחלבות, מבשלות בירה, מפעל לייצור משקאות, מפעלי מזון, מפעלי תרופות ומפעלי קוסמטיקה.

 

 

אז למה CIP

היתרון המשמעותי של תהליך CIP עבור תעשיות המזון והפארמה הינו העובדה שהתהליך הינו מהיר בהרבה יותר מהשיטה המסורתית, חוסך במעורבות עובדים, בעל חזרתיות גבוהה (התהליכים מתבצעים באופן זהה) ובעיקר מונע חשיפה של בני אדם לחומרים מסוכנים (כימיקלים).

 

כיצד מתבצע תהליך CIP

בתחילת הדרך, התהליך היה כולל מיכל המכיל את חומרי הניקוי, משאבות וחיבור מתפרק לתהליך כך שהמפעיל היא מחבר את המערכת לתהליך בכל סיום פעולה ומזרים את החומר המנקה.

היום, תהליך CIP עובד בצורה אוטומטית לחלוטין בעזרת מערכת בקרה חכמה הכוללת בקר PLC, מיכלי אגירה, חיישני מדידה, ברזי בקרה, מחליפי חום ומערכות איסוף נתונים.

רמת הניקיון הגבוהה מתבצעת בהתבסס על 4 פרמטרים עיקריים:

טמפרטורה – בטמפרטורות מסוימות היעלמות הלכלוך מתבצעת ביעילות רבה יותר.

ריכוזיות – ריכוז גבוהה יותר של חומר ינקה את שטח הפנים בצורה טובה יותר מחומר דליל.

זמן – יש משמעות גדולה לזמן שבו מתבצע התהליך, זמן קצר לא ינקה בצורה טובה, זמן ארוך יאבד מהיעילות.

לחץ – הלחץ יוצר כוח ערבול אשר מצליח להיפטר מלכלוכים שונים ועקשנים המתגבשים על גבי חלקי הפנים של התהליך.

 

תפקיד מד המוליכות בתהליך ה CIP

ישנם 2 תנאים קריטיים להצלחה בהרצת תהליך CIP:

  • התהליך צריך להיות יעיל ככל שניתן
  • זיהוי וודאי של החומר בכל נקודת זמן

על מנת לעמוד בתנאים אלו, מנהל המפעל/מהנדס התהליך חייב לוודא שהכמות המוזרמת של כל חומר הינה הכמות הדרושה בדיוק ויתרה מכך לוודא שאין הימצאות חומרי ניקיון בסיום התהליך כך שלא ייפגע קו ייצור המזון/תרופות.

מד מוליכות הינו הכלי לעמוד בתנאים אלו – מאחר והמוליכות משתנה בין חומר לחומר, מד המוליכות יכול לזהות בכל רגע נתון מה המדיה המוזרמת בתהליך ובכך להעביר את המידע באיזה שלב בתהליך הניקיון אנחנו נמצאים.

תפקידיו העיקריים של מד המוליכות הינם:

  • מינון החומצות, לפי מתכונים קבועים אשר נמצאים במכשיר, או אפשרות לבנות מתכון ייחודי.
  • הפרדת הפאזות בין הנוזלים השונים, מהירות התגובה של המד המוליכות האי הפקטור לחיסכון של אלפי ליטרים של מים וחומצה בשנה.
  • מתן התרעות ויזואליות בשטח עבור חריגות.

 

 

מד המוליכות של Baumer, סדרת AFI, קיים בדגם מקומי ומרוחק.

 

מדידה בקרה והפעלה בתהליך ה CIP

מדידה – מגוון סוגי מדידה נדרשים על מנת שתהליך CIP יבוצע באופן אוטומטי ואמיתי, ככל שאיכות המוצרים גבוהה יותר, התהליך יהיה יעיל יותר.

לדוגמא – מדידת טמפרטורה, מדידת ספיקה, מדידת מפלס, מדידת לחץ, מדידת מוליכות

בקרה – לרוב תהליכי CIP מבוקרים ממערכת הבקרה המפעלית ומופעלים על ידי HMI בשטח, תהליך CIP דורש מספר רב של נקודות מדידה, ביצוע לוגיקה והפעלה בהתאם.

לדוגמא – בקרי PLC, מסכי HMI

הפעלה – על מנת שיהיה ניתן להפעיל ולשלוט בתהליך CIP על ידי בקר באופן אוטומטי, נדרש ציוד הפעלה ושליטה בתהליך.

לדוגמא – ברזי בקרה, מחליפי חום, משאבות.

 

 

דוגמאות ויישומים

אנו הנציגים הבלעדיים של Baumer חברה גרמנית המתמחה בתהליכי CIP, מלבד אופציות רבות למכשור לרשותנו עומד ידע רב וניסיון בסוג זה של תהליך, להלן מס' דוגמאות לנקודות מדידה דרושות בתהליך והפתרון המוצע להן.

שליטה על ומינון ריכוז כימיקלים – חיישן מוליכות סדרת AFI של Baumer.

הפרדת פאזות – חיישן מוליכות סדרת AFI של Baumer.

מדידת טמפרטורה במיכלים – חיישן טמפרטורה סדרת PFMH של Baumer.

מפסק גובה לחומרים "בעייתיים" – מפסק מפלס סדרת LBF/LFF של Baumer.

מדידת גובה במיכלים – משדר לחץ סדרת PBMN/PBMH של Baumer.

מדידת ספיקה – מגוון פתרונות מדידת ספיקה סניטריים, תוצרת Badger.

ברזי בקרה – ברזי בקרה סניטריים, תוצרת OMC.

מחליפי חום – ייצור מחליפי חום לפי דרישה, תוצרת MasterWatt.

 

 

כלל המכשור ניתן לאספקה בחיבורים סניטריים, רקורד, טריקלמפ, מופות Hygenic לריתוך ועוד (ניתן לבצע התאמה למופות של מותגים אחרים).

לצפייה במוצרי חברת Baumer:

http://www.baumer.com

חברה לשיווק באינטרנט חברה לשיווק באינטרנט
Page Reader Press Enter to Read Page Content Out Loud Press Enter to Pause or Restart Reading Page Content Out Loud Press Enter to Stop Reading Page Content Out Loud Screen Reader Support